Neurontin

Neurontin, joka tunnetaan myös nimellä gabapentiini, on antikonvulsantti, joka on kehitetty erityisesti epilepsiaan. Viime vuosina Neurontin on todettu olevan tehokas myös muihin sairauksiin kuten lievittämään ihmisiä, joilla on fibromyalgian oireita, tai henkilöille, jotka kokevat kroonista neuropaattista kipua, joka johtuu post-herpetisen neuralgian, joka tunnetaan myös post-vyöruusu kipu ja diabeettinen neuropatia.

Mikä on Gabapentin (Neurontin)?

Se on lääkitys, jota käytetään muiden lääkkeiden kanssa estämään ja hallitsemaan kohtauksia. Sitä käytetään myös hermokivun lievittämiseen aivojen vyöruusuilla (kivulias ihottuma herpes zosterin aiheuttaman ihottuman vuoksi). Se tunnetaan kouristuksia ehkäisevänä tai epilepsialääkkeenä.

Gabapentinin käyttö

Lue lääkitysoppaasta ja jos saatavilla, apteekkihenkilökunnan antamasi potilastiedote ennen kuin aloitat gabapentiinin ottamisen ja joka kerta kun saat täytteen. Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.

Ota tämä lääkitys suun kautta tai ilman ruokaa lääkärisi ohjeiden mukaan. Annostelu perustuu lääketieteelliseen kuntoon ja hoidon vastaukseen. Lapsille annostus perustuu myös painoon.

Jos otat tabletteja ja lääkärisi ohjaa sinua jakamaan tabletin puoliksi, ota toinen puolikas tabletti seuraavaan suunniteltuun annokseen. Hylkää puolet tableteista, jos niitä ei käytetä useiden päivien kuluessa niiden jakamisesta. Jos otat kapseleita, niele ne kokonaan runsaalla vedellä.

On erittäin tärkeää noudattaa tarkasti lääkärisi antamia annosteluohjeita. Hoidon ensimmäisten päivien aikana lääkärisi voi lisätä annostasi vähitellen, jotta kehosi voi sopeutua lääkitykseen. Vähentää sivuvaikutuksia ottamalla ensimmäinen annos nukkumaan mennessä.

Ota tämä lääkitys säännöllisesti, jotta saat parhaan hyödyn siitä. Tämä lääke toimii parhaiten, kun lääkkeen määrä kehossa pysyy vakiona. Siksi ota gabapentiini tasaisin välein samaan aikaan (päivittäin). Jos käytät tätä lääkitystä 3 kertaa päivässä hallita kohtauksia, älä anna yli 12 tuntia kuluttaa annosten välillä, koska kohtaamisesi voivat lisääntyä.

Mikä on Neurontin?

Neurontin, joka tunnetaan myös nimellä gabapentiini, on antikonvulsantti, joka on kehitetty erityisesti epilepsiaan. Viime vuosina Neurontin on todettu olevan tehokas myös muihin sairauksiin kuten lievittämään ihmisiä, joilla on fibromyalgian oireita, tai henkilöille, jotka kokevat kroonista neuropaattista kipua, joka johtuu post-herpetisen neuralgian, joka tunnetaan myös post-vyöruusu kipu ja diabeettinen neuropatia. Tämän lisäksi neurontinia käytetään nyt myös migreenilääkkeinä.

Neurontinin toiminta-mekanismi on, että vaikuttavat aineet sitoutuvat kalsiumkanaviin, jotka ovat läsnä selkäytimen ja aivojen hermosoluissa. Seurauksena on vapautuminen useista hermovälittäjäaineista, jotka auttavat viestien välittämisessä hermosolujen joukkoon.

Erityisesti neurontin tai gabapentiini estää glutamaatin vapautumisen, joka on välittäjäaine, joka välittää pääasiassa kipusignaaleja aivoihin ja hermostoon. Vähentämällä glutamaatin määrää neuropaattisen kivun aiheuttama kipu, joka aiheutuu hermotoimintojen vaurioista, vähenee hyvin.